Kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami

Kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami
Podstawowe informacje
85 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
411.1 kcal
Białko:
21.2 g
Tłuszcze:
14.5 g
Węglowodany:
51.5 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Indyka marynujemy w marynacie z sosu sojowego, oliwy, kuminu, pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku. Mięso marynujemy przez minimum godzinę.
- 2. Indyka wraz z marynatą przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
- 3. Na kromkach chleba układamy jarmuż, plastry pomidora i indyka, hummus, oliwki, plastry ogórka i kiełki. Całość przykrywamy drugą kromką chleba. Smacznego!
To też może Ci zasmakować

Kanapka z indykiem
