Kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami

Oceń
(brak ocen)
kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami

Kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
85 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

411.1 kcal

Białko:

21.2 g

Tłuszcze:

14.5 g

Węglowodany:

51.5 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki
8 kromek chleba żytniego razowego (360 g)
8 łyżeczek hummusu (80 g)
2 garści jarmużu (50 g)
1 garść zielonych oliwek (40 g)
4 łyżki kiełków rzodkiewki (32 g)
1 sztuka ogórka pokrojonego w plastry (150 g)
1 sztuka pomidora pokrojonego w plastry (160 g)
4 porcje filetu z piersi indyka (200 g)
2 łyżki sosu sojowego (20 g)
2 łyżeczki oliwy z oliwek (10 g)
2 ząbki czosnku (12 g)
1 łyżeczka kuminu (2 g)
1 szczypta soli i pieprzu (0.25 g)
Sposób przygotowania
1. Indyka marynujemy w marynacie z sosu sojowego, oliwy, kuminu, pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku. Mięso marynujemy przez minimum godzinę.
2. Indyka wraz z marynatą przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
3. Na kromkach chleba układamy jarmuż, plastry pomidora i indyka, hummus, oliwki, plastry ogórka i kiełki. Całość przykrywamy drugą kromką chleba. Smacznego!

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę