Pyszne przepisy ze zwykłych, tanich i dostępnych w każdym sklepie produktów.

Kanapka z jajkiem

Oceń
4,42/5
(z 12 ocen)
kanapka z jajkiem

Kanapka z jajkiem

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
15 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

418.2 kcal

Białko:

22.3 g

Tłuszcze:

19.4 g

Węglowodany:

39.4 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki
2 kromki chleba żytniego (60 g)
1.2 łyżki serka kanapkowego (30 g)
2 sztuki jaja (110 g)
1 sztuka pomidora (160 g)
2 sztuki rzodkiewki (30 g)
1 garść rukoli (20 g)
2 łyżeczki szczypiorku (10 g)
Sposób przygotowania
1. Jajka wkładamy do zimnej, osolonej wody i gotujemy 8 minut od momentu doprowadzenia do wrzenia
2. Pieczywo smarujemy serkiem kanapkowym
3. Układamy rukole i obrane, pokrojone jajko, pomidora i rzodkiewki
4. Posypujemy szczypiorkiem

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę