Zapisz

Kanapka z jajkiem sadzonym

Przepis na szybką i smaczną kanapkę z jajkiem sadzonym, którą możesz zaspokoić swój poranny głód lub zabrać ją ze sobą na drugie śniadanie. Wystarczy kilka prostych składników, które na pewno znajdziesz u siebie w lodówce i danie gotowe.

Oceń
4,47/5
(z 17 ocen)
kanapka z jajkiem sadzonym

Kanapka z jajkiem sadzonym

Podstawowe informacje
  poziom trudności
10 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

429.3kcal

Białko:

20.3g

Tłuszcze:

23.5g

Węglowodany:

34.3g

Przepis na szybką i smaczną kanapkę z jajkiem sadzonym, którą możesz zaspokoić swój poranny głód lub zabrać ją ze sobą na drugie śniadanie. Wystarczy kilka prostych składników, które na pewno znajdziesz u siebie w lodówce i danie gotowe.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
2 sztuki jaj (110 g)
2 kromki chleba żytniego na zakwasie (60 g)
lub chleba pełnoziarnistego
1 garść rukoli (20 g)
lub roszponki
5 sztuk pomidorków koktajlowych (80 g)
lub papryki
1 łyżeczka pieprzu (1 g)
2 łyżeczki oliwy z oliwek (10 g)
lub oleju kokosowego
1 szczypta soli (1 g)
0.2 łyżeczki ziół (1 g)
Sposób przygotowania
1. Chlebek możemy włożyć do tostera lub piekarnika, tak by był chrupiący
2. Na niewielkiej ilości tłuszczu robimy dwa jajka sadzone, posypując je do smaku pieprzem, ziołami i szczyptą soli, najlepsze smakują gdy żółtko jest jeszcze płynne
3. Wykładamy rukolę, pomidorki kroimy na pół. Posypujemy przyprawami

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,47/5
(z 17 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę