Zapisz

Kanapka z jajkiem, awokado i serem cheddar

Chciałbyś przyrządzić coś wyjątkowego na śniadanie, ale nie masz dużo czasu? Oto przepis na rewelacyjne i pożywne kanapki z jajkiem, awokado i cheddarem. Kanapki przyrządzasz na zdrowym chlebku z komosy ryżowej i kaszy jaglanej. Kanapki wspaniale wyglądają i smakują.

Oceń
5,00/5
(z 12 ocen)
kanapka z jajkiem, awokado i serem cheddar

Kanapka z jajkiem, awokado i serem cheddar

Podstawowe informacje
  poziom trudności
15 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

449.6kcal

Białko:

22g

Tłuszcze:

25.2g

Węglowodany:

34g

Chciałbyś przyrządzić coś wyjątkowego na śniadanie, ale nie masz dużo czasu? Oto przepis na rewelacyjne i pożywne kanapki z jajkiem, awokado i cheddarem. Kanapki przyrządzasz na zdrowym chlebku z komosy ryżowej i kaszy jaglanej. Kanapki wspaniale wyglądają i smakują.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
1 sztuka jajka (55 g)
2 plastry sera cheddar (40 g)
lub mozzarelli
0.2 sztuki awokado (30 g)
2 kromki chleba z komosy (60 g)
lub chleba żytniego
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Jajko gotujemy na półtwardo i studzimy
2. Awokado obieramy i kroimy w plasterki
3. Chlebek możemy upiec z przepisu chlebek z komosy ryżowej i kaszy jaglanej
4. Na chlebku układamy plasterek sera, kilka plasterków awokado i połówkę jajka
5. Doprawiamy solą i pieprzem

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 12 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę