Kanapka z jajkiem, awokado i serem cheddar
Chciałbyś przyrządzić coś wyjątkowego na śniadanie, ale nie masz dużo czasu? Oto przepis na rewelacyjne i pożywne kanapki z jajkiem, awokado i cheddarem. Kanapeczki przyrządzasz na zdrowym chlebku z komosy ryżowej i kaszy jaglanej. Kanapki wspaniale wyglądają i smakują.
450kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Kanapka z jajkiem, awokado i serem cheddar
Na jedną porcję przypada:
450
kcal22
białka b25
tłuszczy t34
węglowodanów wChciałbyś przyrządzić coś wyjątkowego na śniadanie, ale nie masz dużo czasu? Oto przepis na rewelacyjne i pożywne kanapki z jajkiem, awokado i cheddarem. Kanapeczki przyrządzasz na zdrowym chlebku z komosy ryżowej i kaszy jaglanej. Kanapki wspaniale wyglądają i smakują.
Zobacz jak to się robi:
Udostępnij przepis:
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
- 1 jajo kurze
- 2 plasterki sera cheddar
- 30 g awokado
- 2 kromki chleba z komosy
Sposób przygotowania
- 1. Jajko gotujemy na półtwardo i studzimy
- 2. Awokado obieramy i kroimy w plasterki
- 3. Chlebek możemy upiec z przepisu chlebek z komosy ryżowej i kaszy jaglanej
- 4. Na chlebku układamy plasterek sera, kilka plasterków awokado i połówkę jajka
- 5. Doprawiamy solą i pieprzem