Kanapka z wędzonym łososiem

Kanapka z wędzonym łososiem
Podstawowe informacje
5 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
418.9kcal
Białko:
22.5g
Tłuszcze:
15g
Węglowodany:
45g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Udostępnij przepis:
Składniki:
- 4 kromki bajgla (150 g)
lub bułki pełnoziarnistej
- 1 porcja łososia wędzonego (100 g)
- 3 łyżki serka śmietankowego twarogowego (75 g)
lub hummusu
- 1 sztuka chrzanu (60 g)
- 0.5 łyżeczki koperku (10 g)
lub natki pietruszki
- 0.5 łyżki kiełków (10 g)
- 0.5 sztuki ogórka (90 g)
lub papryki
Sposób przygotowania
- 1. Bajgle przekrajamy na pół i podpiekamy na patelni
- 2. Chrzan łączymy z serkiem i smarujemy połówki bajgla
- 3. Na jednej połówce układamy łososia, posiekany koperek, ogórka i kiełki
- 4. Przykrywamy drugą połówką bajgla