Zapisz

Kanapka z szarpana wieprzowiną

Oceń
5,00/5
(z 4 ocen)
kanapka z szarpana wieprzowiną

Kanapka z szarpana wieprzowiną

Podstawowe informacje
  poziom trudności
255 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

2988.6kcal

Białko:

179.5g

Tłuszcze:

161.5g

Węglowodany:

214.3g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki:
4 sztuki bagietki pełnoziarnistej (320 g)
lub pieczywa bezglutenowego
1 sztuka cebuli (100 g)
5 listków sałaty rzymskiej (40 g)
lub roszponki
8 porcji łopatki wieprzowej (800 g)
lub mięsa wołowego
3 ząbki czosnku (18 g)
0.4 garści kolendry (10 g)
lub natki pietruszki
10 szczypt kminu rzymskiego (10 g)
2 łyżki syropu kolonowego (20 g)
lub miodu
2 łyżeczki papryki słodkiej (10 g)
10 szczypt papryki wędzonej (10 g)
2 łyżki łyżki sosu sojowego (20 g)
2 szklanki pomidorów z kartonu (400 g)
1 szczypta soli (1 g)
1 szczypta pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Łopatkę oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy po 3 minuty z każdej strony,
2. Przekładamy do naczynia żaroodpornego,
3. Cebulę kroimy w duże kawałki, miażdżymy czosnek i przekładamy na patelnię, dodajemy resztę przypraw i chwilę podsmażamy (1-2 minuty)
4. Zalewamy pomidorami i przekładamy do naczynia z mięsem,
5. Pieczemy łopatkę przez 4 godziny pod przykryciem w temperaturze 140*C
6. Mięso szarpiemy w naczyniu, przekrajamy bagietkę i kroimy cebulkę.
7. Nakładamy na bagietkę sałatę, mięso i cebulkę .

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 4 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę