Kanapka z szarpaną wieprzowiną

Kanapka z szarpaną wieprzowiną
Podstawowe informacje
255 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
747.2 kcal
Białko:
44.9 g
Tłuszcze:
40.4 g
Węglowodany:
53.6 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Łopatkę oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy po 3 minuty z każdej strony,
- 2. Przekładamy do naczynia żaroodpornego,
- 3. Cebulę kroimy w duże kawałki, miażdżymy czosnek i przekładamy na patelnię, dodajemy resztę przypraw i chwilę podsmażamy (1-2 minuty)
- 4. Zalewamy pomidorami i przekładamy do naczynia z mięsem,
- 5. Pieczemy łopatkę przez 4 godziny pod przykryciem w temperaturze 140*C
- 6. Mięso szarpiemy w naczyniu, przekrajamy bagietkę i kroimy cebulkę.
- 7. Nakładamy na bagietkę sałatę, mięso i cebulkę .