Ten przepis jest zdrowy
Ale aby osiągnąć swój cel, Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Kanapka z szarpana wieprzowiną

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
2189kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
kanapka z szarpana wieprzowiną

Kanapka z szarpana wieprzowiną

Na jedną porcję przypada:

2189

kcal

152

białka b

152

tłuszczy t

62

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
320 g bagietki
100 g cebuli
40 g Sałaty rzymskiej
800 g łopatki wieprzowej
20 g czosnku
10 g kolendry
10 g kminu rzymskiego
20 g syropu kolonowego
10 g papryki słodkiej
10 g papryki wędzonej
20 g łyżki sosu sojowego
400 g pomidorów z kartonu
sól
pieprz
Sposób przygotowania
1. Łopatkę oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy po 3 minuty z każdej strony,
2. Przekładamy do naczynia żaroodpornego,
3. Cebulę kroimy w duże kawałki, miażdżymy czosnek i przekładamy na patelnię, dodajemy resztę przypraw i chwilę podsmażamy (1-2 minuty)
4. Zalewamy pomidorami i przekładamy do naczynia z mięsem,
5. Pieczemy łopatkę przez 4 godziny pod przykryciem w temperaturze 140*C
6. Mięso szarpiemy w naczyniu, przekrajamy bagietkę i kroimy cebulkę.
7. Nakładamy na bagietkę sałatę, mięso i cebulkę .

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę