Kanapka z jajecznicą i awokado

Kanapka z jajecznicą i awokado

Czy istnieje lepsze śniadaniowe połączenie niż delikatne jajko i kremowe awokado? My uważamy, że nie, a kanapka z jajecznicą i awokado wykonana z poniższego przepisu jest na to dowodem! Jest to perfekcyjna propozycja na śniadanie lub kolację, która posmakuje zarówno dorosłym, jak i dzieciom – spróbuj koniecznie!

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,52/5
(z 46 ocen)
Kanapka z jajecznicą i awokado
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

383 kcal Kalorie
16 g Białko
24 g Tłuszcze
28 g Węglowodany
345 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
1
sztuka bułki grahamki
70 g
3
sztuki jajek kurzych
168 g
2
łyżeczki masła
10 g
1
sztuka awokado
140 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
10
sztuk pomidorków koktajlowych
200 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

383 kcal Kalorie
16 g Białko
24 g Tłuszcze
28 g Węglowodany
345 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem.

2

Na patelni roztapiamy masło i wlewamy jajka, mieszamy do uzyskania pożądanej konsystencji.

3

Bułkę kroimy na pół, obieramy awokado, kroimy i układamy na bułkach. Rozgniatamy widelcem.

4

Na jedną połówkę przekładamy jajecznicę, układamy na niej pomidorki i przykrywamy drugą częścią bułki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?