Kanapka z jajecznicą i awokado

Oceń
4,46/5
(z 39 ocen)
kanapka z jajecznicą i awokado

Kanapka z jajecznicą i awokado

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
15 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

424.3 kcal

Białko:

17.3 g

Tłuszcze:

24.8 g

Węglowodany:

35.2 g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki
1 sztuka bułki pełnoziarnistej (120 g)
lub chleba pełnoziarnistego
3 sztuki jaj (170 g)
0.1 sztuki masła (10 g)
lub oliwy z oliwek
1 sztuka awokado (140 g)
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem
2. Na patelni roztapiamy masło i wlewamy jajka, mieszamy do uzyskania pożądanej konsystencji
3. Bułkę kroimy na pół, obieramy awokado, kroimy i układamy na bułkach. Rozgniatamy widelcem
4. Na jedną połówkę przekładamy jajecznicę, układamy na niej pomidorki i przykrywamy drugą częścią bułki.

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę