Zapisz

Jajka w koszyczkach z szynki parmeńskiej

Jajecznica jest bardzo pożywnym śniadaniem, tak jak omlet. Polecam również wypóbować jajka w koszyczkach z szynki parmeńskiej ze szpinakiem i pomidorami, które są oryginalną przekąską na lunch lub przyjęcie i zachwycą nawet wybredne podniebienie.
Smacznego!

Oceń przepis
5,00/5
(z 6 ocen)
551kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Jajka w koszyczkach z szynki parmeńskiej

Na cały przepis przypada:

551

kcal

42

białka b

42

tłuszczy t

2

węglowodanów w

Jajecznica jest bardzo pożywnym śniadaniem, tak jak omlet. Polecam również wypóbować jajka w koszyczkach z szynki parmeńskiej ze szpinakiem i pomidorami, które są oryginalną przekąską na lunch lub przyjęcie i zachwycą nawet wybredne podniebienie.
Smacznego!

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
4 jajka
20 g oliwy z oliwek
6 plasterków szynki parmeńskiej
szpinak baby
2 pomidory
sól
pieprz
zioła
Sposób przygotowania
1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C
2. Formę na muffiny smarujemy olejem kokosowym lub oliwą
3. Układamy plasterek szynki tak, aby dno i boki były pokryte
4. Na dnie układamy szpinak i kawałek pomidora
5. Wbijamy po jednym jajku w każde wgłębienie
6. Wstawiamy do piekarnika i obserwując pieczemy około 15 minut
7. Wyjmujemy z piekarnika i za pomocą silikonowej łopatki lub noża wyjmujemy koszyczki na talerz
8. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
5,00/5
(z 6 ocen)
To też może Ci zasmakować
Kanapka z jajkiem sadzonym
Pierniki

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę