Jajka w koszyczkach z szynki parmeńskiej
Jajecznica jest bardzo pożywnym śniadaniem, tak jak omlet. Polecam również wypóbować jajka w koszyczkach z szynki parmeńskiej ze szpinakiem i pomidorami, które są oryginalną przekąską na lunch lub przyjęcie i zachwycą nawet wybredne podniebienie.

Jajka w koszyczkach z szynki parmeńskiej
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
370.4 kcal
25.9 g
26.1 g
8.7 g
Jajecznica jest bardzo pożywnym śniadaniem, tak jak omlet. Polecam również wypóbować jajka w koszyczkach z szynki parmeńskiej ze szpinakiem i pomidorami, które są oryginalną przekąską na lunch lub przyjęcie i zachwycą nawet wybredne podniebienie.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C
- 2. Formę na muffiny smarujemy olejem kokosowym lub oliwą
- 3. Układamy plasterek szynki tak, aby dno i boki były pokryte
- 4. Na dnie układamy szpinak i kawałek pomidora
- 5. Wbijamy po jednym jajku w każde wgłębienie
- 6. Wstawiamy do piekarnika i obserwując pieczemy około 15 minut
- 7. Wyjmujemy z piekarnika i za pomocą silikonowej łopatki lub noża wyjmujemy koszyczki na talerz
- 8. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami