Drożdżówki

Drożdżówki
Podstawowe informacje
140 min.
Całkowity czas przygotowania
30 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
403.2 kcal
Białko:
9.7 g
Tłuszcze:
6.6 g
Węglowodany:
82 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Delikatnie podgrzewamy napój roślinny, olej kokosowy i syrop klonowy. Następnie dodajemy drożdże i czekamy 10 min aż zaczną pracować
- 2. Mąkę, cynamon i sól mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy zaczyn. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na godzinę
- 3. Po wyrośnięciu ugniatamy ciasto, podsypujemy mąką jeżeli się klei do rąk, rozwałkowujemy do grubości ok 1 cm rozsmarowujemy powidła
- 4. Wykładamy śliwki, posypujemy cynamonem i pudrem z erytrolu
- 5. Ciasto zawijamy w rulon i dzielimy na 3-4 cm bułeczki, przekładamy na blachę odstawiamy na 20 minut i wstawiamy do nagrzanego do 180* piekarnika na 30 minut lub aż się zarumienią,
- 6. Posypujemy drożdżówki pudrem z erytrolu