Domowy sos BBQ
Domowy sos barbecue to wyśmienity dodatek do wszelkich dań z grilla. Za chwilę sezon grillowy będzie w pełni, więc koniecznie wypróbuj poniższy przepis! Można go również wykorzystać do innych potraw wytrwanych, szczególnie tych mięsnych, które lubimy.

Domowy sos BBQ
Podstawowe informacje
15 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
30.3 kcal
Białko:
0.7 g
Tłuszcze:
0.2 g
Węglowodany:
6.5 g
Zobacz więcej szczegółów
Domowy sos barbecue to wyśmienity dodatek do wszelkich dań z grilla. Za chwilę sezon grillowy będzie w pełni, więc koniecznie wypróbuj poniższy przepis! Można go również wykorzystać do innych potraw wytrwanych, szczególnie tych mięsnych, które lubimy.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Do rondelka wkładamy wszystkie składniki: sos worcestershire, sos sojowy, erytrol, musztardę, , ocet ryżowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i pomidory
- 2. Blendujemy na gładki sos. Następnie gotujemy na małym ogniu kilka minut.
- 3. Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną uprzednio wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody
- 4. Jeśli sos będzie za gęsty dolewamy odrobinę wody i gotujemy jeszcze chwilkę
- 5. Gotowy sos nadaje się idealnie na grilla. Smacznego!