Domowa granola z bananem i malinami

Domowa granola z bananem i malinami

Szukasz inspiracji śniadaniowej? Mam dla ciebie idealny przepis, który łączy owsiankę z różnymi smacznymi i przede wszystkim pożywnymi dodatkami. Domowa granola doskonale nadaje się dla każdego, kto uwielbia chrupanie. Zdrowo i smacznie.

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,69/5
(z 59 ocen)
Domowa granola z bananem i malinami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

459 kcal Kalorie
14 g Białko
15 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
70 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
4
łyżki płatków owsianych
40 g
10 g
 migdałów
1,5
łyżki otrębów owsianych
10 g
1
łyżeczka miodu
12 g
1
łyżeczka masła
5 g
0,5
sztuki banana
60 g
0,3
opakowania jogurtu naturalnego
100 g
70 g
 malin

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

459 kcal Kalorie
14 g Białko
15 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
70 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Banana blendujemy z jogurtem naturalnym, jako bazę do naszej owsianki.

2

Na patelni prażymy płatki owsiane razem z posiekanymi migdałami i otrębami.

3

Na koniec prażenia dodajemy masło, miód i prażymy jeszcze około 1 minuty.

4

Przygotowaną granolę łączymy z jogurtem bananowym. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?