Zapisz

Domowa granola

Szukasz inspiracji śniadaniowej? Mam dla ciebie idealny przepis, który łączy owsiankę z różnymi smacznymi i przede wszystkim pożywnymi dodatkami. Domowa granola doskonale nadaje się dla każdego, kto uwielbia chrupanie. Zdrowo i smacznie.

Oceń przepis
4,25/5
(z 4 ocen)
849kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Domowa granola

Na cały przepis przypada:

849

kcal

24

białka b

40

tłuszczy t

97

węglowodanów w

Szukasz inspiracji śniadaniowej? Mam dla ciebie idealny przepis, który łączy owsiankę z różnymi smacznymi i przede wszystkim pożywnymi dodatkami. Domowa granola doskonale nadaje się dla każdego, kto uwielbia chrupanie. Zdrowo i smacznie.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
50 g płatków owsianych
20 g migdałów/ płatków migdałowych
20 g otrębów owsianych
20 g miodu
20 g oleju kokosowego
1 banan
200 g jogurtu naturalnego
maliny
Sposób przygotowania
1. Banana blendujemy z jogurtem naturalnym jako bazę do naszej owsianki.
2. Na patelni prażymy płatki owsiane + ulubione dodatki, u mnie: płatki migdałów, wiórki kokosowe i otręby.
3. Na koniec prażenia dodajemy olej kokosowy, miód i prażymy jeszcze około 1 minuty. Dzięki temu nasza granola będzie chrupiąca i aromatyczna. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,25/5
(z 4 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę