Zapisz

Domowa granola

Szukasz inspiracji śniadaniowej? Mam dla ciebie idealny przepis, który łączy owsiankę z różnymi smacznymi i przede wszystkim pożywnymi dodatkami. Domowa granola doskonale nadaje się dla każdego, kto uwielbia chrupanie. Zdrowo i smacznie.

Oceń
4,72/5
(z 32 ocen)
domowa granola

Domowa granola

Podstawowe informacje
  poziom trudności
10 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

445.7kcal

Białko:

14g

Tłuszcze:

15.8g

Węglowodany:

65.1g

Szukasz inspiracji śniadaniowej? Mam dla ciebie idealny przepis, który łączy owsiankę z różnymi smacznymi i przede wszystkim pożywnymi dodatkami. Domowa granola doskonale nadaje się dla każdego, kto uwielbia chrupanie. Zdrowo i smacznie.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
4 łyżki płatków owsianych (40 g)
lub płatków jaglanych
0.3 porcji migdałów (10 g)
lub orzechów włoskich
1 łyżka otrębów owsianych (10 g)
0.8 łyżeczki miodu (10 g)
lub syropu klonowego
1 łyżeczka oleju kokosowego (5 g)
0.5 sztuki banana (60 g)
0.5 opakowania jogurtu naturalnego (100 g)
1 garść malin (60 g)
lub borówek
Sposób przygotowania
1. Banana blendujemy z jogurtem naturalnym jako bazę do naszej owsianki
2. Na patelni prażymy płatki owsiane + ulubione dodatki, u mnie: płatki migdałów i otręby
3. Na koniec prażenia dodajemy olej kokosowy, miód i prażymy jeszcze około 1 minuty. Dzięki temu nasza granola będzie chrupiąca i aromatyczna. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,72/5
(z 32 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę