Domowa granola
Szukasz inspiracji śniadaniowej? Mam dla ciebie idealny przepis, który łączy owsiankę z różnymi smacznymi i przede wszystkim pożywnymi dodatkami. Domowa granola doskonale nadaje się dla każdego, kto uwielbia chrupanie. Zdrowo i smacznie.

Domowa granola
Podstawowe informacje
Na jedną porcję przypada:
445.7 kcal
14 g
15.8 g
65.1 g
Szukasz inspiracji śniadaniowej? Mam dla ciebie idealny przepis, który łączy owsiankę z różnymi smacznymi i przede wszystkim pożywnymi dodatkami. Domowa granola doskonale nadaje się dla każdego, kto uwielbia chrupanie. Zdrowo i smacznie.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Banana blendujemy z jogurtem naturalnym jako bazę do naszej owsianki
- 2. Na patelni prażymy płatki owsiane + ulubione dodatki, u mnie: płatki migdałów i otręby
- 3. Na koniec prażenia dodajemy olej kokosowy, miód i prażymy jeszcze około 1 minuty. Dzięki temu nasza granola będzie chrupiąca i aromatyczna. Smacznego!