Zapisz

Dietetyczne Wrapy

Oceń
4,64/5
(z 11 ocen)
dietetyczne wrapy

Dietetyczne Wrapy

Podstawowe informacje
  poziom trudności
205 min.
Całkowity czas przygotowania
25 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

562.9kcal

Białko:

26.5g

Tłuszcze:

31.1g

Węglowodany:

50.1g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki:
4 porcje łopatki wieprzowej (400 g)
0.5 sztuki cebuli (50 g)
3 ząbki czosnku (18 g)
0.5 garści kolendry (12 g)
5 szczypt kminu rzymskiego (5 g)
2 łyżki syropu klonowego (20 g)
lub miodu
1 łyżeczka papryki słodkiej (5 g)
5 szczypt papryki wędzonej (5 g)
0.4 szklanki bulionu warzywnego (100 g)
4 sztuki tortilli (240 g)
0.8 sztuki awokado (110 g)
5 garści sałaty rzymska (40 g)
lub rukoli
2 sztuki pomidora (240 g)
1 sztuka ogórka (200 g)
0.5 sztuki cebuli czerwonej (50 g)
0.6 łyżki jogurtu greckiego (100 g)
1 szczypta soli (1 g)
1 łyżeczka pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Łopatkę oprószamy solą i pieprzem, następnie obsmażamy po 3 minuty z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego,
2. Cebulę kroimy w duże kawałki, miażdżymy czosnek i przekładamy na patelnię.
3. Dodajemy resztę przypraw i chwilę podsmażamy (1-2 minuty), następnie zalewamy bulionem
4. Pieczemy łopatkę przez 3-4 godziny pod przykryciem w temperaturze 140*C
5. Łopatkę szarpiemy widelcem, aby się rozpadła na mniejsze kawałki
6. Tortille podgrzewamy, smarujemy łyżką jogurtu greckiego i nakładamy sałatę, pokrojonego pomidora, cebulę, ogórki, mięso, awokado i zawijamy.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,64/5
(z 11 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę