Czekoladowe ciasto z masłem orzechowym

Czekoladowe ciasto z masłem orzechowym

Czekoladowe ciasto z masłem orzechowym to wyśmienite rozwiązanie dla wszystkich smakoszy słodkości. Składniki są odpowiednio dobrane pod względem smaku tak, aby w pełni zadowolić wymagające podniebienia. Wykorzystaj przepis na zdrową przekąskę.

20 min
Czas przygotowania
80 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,12/5
(z 26 ocen)
Czekoladowe ciasto z masłem orzechowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

492 kcal Kalorie
11 g Białko
40 g Tłuszcze
26 g Węglowodany
84 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
3
sztuki gorzkiej czekolady
300 g
20
łyżeczek erytrolu
100 g
10
łyżeczek masła
50 g
30
łyżeczek masła orzechowego
300 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

492 kcal Kalorie
11 g Białko
40 g Tłuszcze
26 g Węglowodany
84 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Czekoladę rozpuszczamy w garnku, czekamy, aż odrobinę przestygnie.

2

3/4 rozpuszczonej czekolady nakładamy do okrągłej formy (średnica 24 cm), równo rozprowadzając.

3

Następnie wkładamy do lodówki i czekamy, aż zastygnie.

4

Masło orzechowe mieszamy z masłem i rozdrobnionym erytrolem.

5

Nakładamy masę na zastygniętą czekoladę. Wkładamy do lodówki na około 20-30 minut.

6

Pozostałą część czekolady rozprowadzamy na wierzchu ciasta i wkładamy ponownie do lodówki, do zastygnięcia. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?