Zapisz

Czekoladowe ciastka owsiane

Jeśli uwielbiasz słodycze, a chcesz trzymać zdrową dietę, sprawdź przepis na czekoladowe ciastka owsiane, które wykonasz szybko i smacznie bez pieczenia. Czekoladowe ciasteczka owsiane z masłem orzechowym, bez jajek, bez mąki i w dodatku bezglutenowe, to idealny deser.

Oceń przepis
3,85/5
(z 27 ocen)
861kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Czekoladowe ciastka owsiane

Na cały przepis przypada:

861

kcal

27

białka b

47

tłuszczy t

82

węglowodanów w

Jeśli uwielbiasz słodycze, a chcesz trzymać zdrową dietę, sprawdź przepis na czekoladowe ciastka owsiane, które wykonasz szybko i smacznie bez pieczenia. Czekoladowe ciasteczka owsiane z masłem orzechowym, bez jajek, bez mąki i w dodatku bezglutenowe, to idealny deser.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
30 ml mleka roślinnego (sojowego/migdałowego/owsianego)
20 g oleju kokosowego
wedle uznania ksylitolu
20 g kakao
30 g masła orzechowego
120 g płatków owsianych błyskawicznych
Sposób przygotowania
1. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy olej kokosowy i ksylitol. Mieszamy do zagotowania
2. Odstawiamy, dodajemy płatki owsiane, masło orzechowe i dokładnie mieszamy
3. Nakładamy po łyżce masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, delikatnie rozpłaszczamy i formujemy okrągłe ciastka
4. Odstawiamy w chłodne miejsce na około pól godziny do zastygnięcia. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
3,85/5
(z 27 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę