Czekoladowe ciastka owsiane
Jeśli uwielbiasz słodycze, a chcesz trzymać zdrową dietę, sprawdź przepis na czekoladowe ciastka owsiane, które wykonasz szybko i smacznie bez pieczenia. Czekoladowe ciasteczka owsiane z masłem orzechowym, bez jajek, bez mąki i w dodatku bezglutenowe, to idealny deser.

Czekoladowe ciastka owsiane
Podstawowe informacje
45 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
187.8kcal
Białko:
5.8g
Tłuszcze:
10g
Węglowodany:
20.3g
Zobacz więcej szczegółów
Jeśli uwielbiasz słodycze, a chcesz trzymać zdrową dietę, sprawdź przepis na czekoladowe ciastka owsiane, które wykonasz szybko i smacznie bez pieczenia. Czekoladowe ciasteczka owsiane z masłem orzechowym, bez jajek, bez mąki i w dodatku bezglutenowe, to idealny deser.
Zobacz jak to się robi:
Udostępnij przepis:
Składniki:
- 0.5 szklanki napoju sojowego (125 g)
lub napoju migdałowego
- 4 łyżeczki oleju kokosowego (20 g)
- 6 łyżeczek erytrolu (30 g)
- 3.5 łyżki kakao (20 g)
- 1.5 łyżeczki masła orzechowego (30 g)
- 12 łyżek płatków owsianych błyskawicznych (120 g)
lub płatków orkiszowych
Sposób przygotowania
- 1. Do rondelka wlewamy napój roślinny, dodajemy olej kokosowy i erytrol. Mieszamy do zagotowania
- 2. Odstawiamy, dodajemy płatki owsiane, masło orzechowe, kakao i dokładnie mieszamy
- 3. Nakładamy po łyżce masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, delikatnie rozpłaszczamy i formujemy okrągłe ciastka
- 4. Odstawiamy w chłodne miejsce na około pól godziny do zastygnięcia. Smacznego!