Zapisz

Curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem

Oceń
4,24/5
(z 17 ocen)
curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem

Curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem

Podstawowe informacje
  poziom trudności
30 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

553.2kcal

Białko:

19.2g

Tłuszcze:

16.4g

Węglowodany:

89.7g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki:
0.8 opakowania ciecierzycy konserwowej (200 g)
0.5 sztuki kalafiora (300 g)
0.5 sztuki cebuli czerwonej (60 g)
5 plastrów imbiru (5 g)
1 ząbek czosnku (6 g)
0.5 opakowania mleczka kokosowego (200 g)
3.5 garści świeżego szpinaku (100 g)
0.6 szklanki bulionu warzywnego (150 g)
1 porcja ryżu basmati (100 g)
lub kaszy bulgur
2 łyżki curry (10 g)
Sposób przygotowania
1. Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu
2. Na patelni podgrzewamy posiekany imbir, czosnek i cebulę, dolewamy 3 łyżki mleczka kokosowego i dodajemy przyprawę curry
3. Dodajemy odsączoną ciecierzycę, różyczki kalafiora, zalewamy resztą mleczka kokosowego i bulionem
4. Gotujemy przez około 15 minut
5. Dodajemy szpinak, mieszamy i odstawiamy z ognia.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,24/5
(z 17 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę