Zapisz

Curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem

Oceń
4,33/5
(z 9 ocen)
1077kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem

Curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem

Na cały przepis przypada:

1077

kcal

37

białka b

31

tłuszczy t

174

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
200 g ciecierzycy
300 g kalafiora
60 g cebuli czerwonej
5 g imbiru
8 g czosnku
200 g mleczka kokosowego
100 g świeżego szpinaku
150 g bulionu warzywnego
100 g ryżu basmati
curry
Sposób przygotowania
1. Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu
2. Na patelni podgrzewamy posiekany imbir i czosnek, cebulę, dolewamy 3 łyżki mleczka kokosowego i dodajemy przyprawę curry
3. Dodajemy odsączoną ciecierzycę, różyczki kalafiora, zalewamy resztą mleczka kokosowego i bulionem
4. Gotujemy przez około 15 minut
5. Dodajemy szpinak, mieszamy i odstawiamy z ognia.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,33/5
(z 9 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę