Curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem

Curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem

Nie masz pomysłu na modyfikację klasycznego azjatyckiego curry? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem, a przekonasz się, że charakterystyczne, azjatyckie smaki świetnie łączą się z akcentami polskiej kuchni!

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,15/5
(z 47 ocen)
Curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

528 kcal Kalorie
17 g Białko
19 g Tłuszcze
73 g Węglowodany
1409 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
240 g
 ciecierzycy konserwowej
300 g
 kalafiora
0,5
sztuki cebuli czerwonej
40 g
1
plaster imbiru
5 g
6
łyżeczek czosnku
6 g
0,5
opakowania mleczka kokosowego
200 g
100 g
 świeżego szpinaku
0,6
szklanki bulionu warzywnego
150 g
100 g
 ryżu basmati
1
łyżeczka curry
4 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

528 kcal Kalorie
17 g Białko
19 g Tłuszcze
73 g Węglowodany
1409 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekany imbir, czosnek, cebulę.

3

Dodajemy ciecierzycę, różyczki kalafiora, curry, zalewamy mleczkiem kokosowym i bulionem.

4

Gotujemy przez około 15 minut.

5

Dodajemy szpinak, mieszamy i odstawiamy z ognia.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?