Curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem

Curry ze szpinakiem, ciecierzycą i kalafiorem
Podstawowe informacje
30 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
553.2 kcal
Białko:
19.2 g
Tłuszcze:
16.4 g
Węglowodany:
89.7 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu
- 2. Na patelni podgrzewamy posiekany imbir, czosnek i cebulę, dolewamy 3 łyżki mleczka kokosowego i dodajemy przyprawę curry
- 3. Dodajemy odsączoną ciecierzycę, różyczki kalafiora, zalewamy resztą mleczka kokosowego i bulionem
- 4. Gotujemy przez około 15 minut
- 5. Dodajemy szpinak, mieszamy i odstawiamy z ognia.