Zapisz

Capresse

Capresse to orzeźwiająca sałatka z południa Włoch. Soczyste pomidory, świeża bazylia, ostra papryka, czerwona cebula, polane octem balsamicznym i aromatyczną oliwą z oliwek, utworzą na talerzu kompozycję barwną, a przy tym smaczną i zdrową.

Oceń
5,00/5
(z 6 ocen)
648.5kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
capresse

Capresse

Na cały przepis przypada:

648.5

kcal

38.4

białka b

38.5

tłuszczy t

33.3

węglowodanów w

Capresse to orzeźwiająca sałatka z południa Włoch. Soczyste pomidory, świeża bazylia, ostra papryka, czerwona cebula, polane octem balsamicznym i aromatyczną oliwą z oliwek, utworzą na talerzu kompozycję barwną, a przy tym smaczną i zdrową.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
400 g dojrzałych pomidorów
150 g mozzarelli
kilka listków świeżej bazylii
2 g ostrej papryki
110 g czerwonej cebuli
15 ml octu balsamicznego
15 g oliwy z oliwek
szczypta soli i pieprzu
Sposób przygotowania
1. Pomidory kroimy w plastry.
2. Cebulę tniemy w piórka, a czosnek siekamy.
3. Układamy na talerzu warzywa oraz bazylię.
4. Dodajemy wcześniej poszarpaną mozzarellę i posypujemy papryką.
5. Całość polewamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym, posypujemy solą i pieprzem. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 6 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę