Capresse
Capresse to orzeźwiająca sałatka z południa Włoch. Soczyste pomidory, świeża bazylia, ostra papryka, czerwona cebula, polane octem balsamicznym i aromatyczną oliwą z oliwek, utworzą na talerzu kompozycję barwną, a przy tym smaczną i zdrową.

Capresse
Podstawowe informacje
10 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
324.3 kcal
Białko:
19.2 g
Tłuszcze:
19.3 g
Węglowodany:
16.7 g
Zobacz więcej szczegółów
Capresse to orzeźwiająca sałatka z południa Włoch. Soczyste pomidory, świeża bazylia, ostra papryka, czerwona cebula, polane octem balsamicznym i aromatyczną oliwą z oliwek, utworzą na talerzu kompozycję barwną, a przy tym smaczną i zdrową.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Pomidory kroimy w plastry.
- 2. Cebulę tniemy w piórka, a czosnek siekamy.
- 3. Układamy na talerzu warzywa oraz bazylię.
- 4. Dodajemy wcześniej poszarpaną mozzarellę i posypujemy papryką.
- 5. Całość polewamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym, posypujemy solą i pieprzem. Smacznego!