Zapisz

Capresse

Capresse to orzeźwiająca sałatka z południa Włoch. Soczyste pomidory, świeża bazylia, ostra papryka, czerwona cebula, polane octem balsamicznym i aromatyczną oliwą z oliwek, utworzą na talerzu kompozycję barwną, a przy tym smaczną i zdrową.

Oceń
5,00/5
(z 7 ocen)
capresse

Capresse

Podstawowe informacje
  poziom trudności
10 min.
Całkowity czas przygotowania
10 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

324.3kcal

Białko:

19.2g

Tłuszcze:

19.3g

Węglowodany:

16.7g

Capresse to orzeźwiająca sałatka z południa Włoch. Soczyste pomidory, świeża bazylia, ostra papryka, czerwona cebula, polane octem balsamicznym i aromatyczną oliwą z oliwek, utworzą na talerzu kompozycję barwną, a przy tym smaczną i zdrową.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki:
4 sztuki dojrzałych pomidorów (400 g)
10 plastrów mozzarelli (150 g)
3 listki świeżej bazylii (3 g)
2 szczypty ostrej papryki (2 g)
1 sztuka czerwonej cebuli (110 g)
3 łyżeczki octu balsamicznego (15 g)
3 łyżeczki oliwy z oliwek (15 g)
lub oleju rzepakowego
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Pomidory kroimy w plastry.
2. Cebulę tniemy w piórka, a czosnek siekamy.
3. Układamy na talerzu warzywa oraz bazylię.
4. Dodajemy wcześniej poszarpaną mozzarellę i posypujemy papryką.
5. Całość polewamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym, posypujemy solą i pieprzem. Smacznego!

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 7 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę