Zapisz

Burrito

Oceń
4,84/5
(z 25 ocen)
burrito

Burrito

Podstawowe informacje
  poziom trudności
45 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

488.9kcal

Białko:

26.4g

Tłuszcze:

15.7g

Węglowodany:

55g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki:
2 porcje mięsa mielonego (200 g)
0.4 opakowania kukurydzy (100 g)
0.3 łyżki jogurty naturalnego gęstego (50 g)
0.8 sztuki limonki (30 g)
5 łyżeczek kuminu (5 g)
1 szczypta czosnku granulowanego (5 g)
0.5 porcji ryżu basmati (50 g)
0.4 garści kolendry (10 g)
lub natki pietruszki
1 sztuka papryczki chilli (20 g)
0.3 opakowania passaty pomidorowej (100 g)
0.3 sztuki czerwonej cebuli (30 g)
0.4 sztuki papryki (50 g)
1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
lub oleju rzepakowego
1 sztuka tortilla pełnoziarnista (60 g)
1 szczypta soli i pieprzu (1 g)
Sposób przygotowania
1. Mięso łączymy z przyprawami, solą i pieprzem, następnie odstawiamy na chwilę
2. Ryż gotujemy według instrukcji
3. Do jogurtu dodajemy sok z limonki i posiekaną kolendrę
4. Na patelni smażymy mięso przez około 7-9 minut, następnie dodajemy passatę pomidorową i dusimy przez 25 minut
5. Na drugiej patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w paski cebulę, papryczkę chili, paprykę oraz kukurydzę przez około 5-7 minut
6. Na tortilli układamy kolejno ryż, mięso, warzywa, jogurt i zawijamy
7. Opiekamy burrito na patelni.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,84/5
(z 25 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę