Burgery z salsą z awokado
Lubisz połączenie burgera i wołowiny? Sprawdź przepis na wołowe burgery z salsą z awokado, które są idealnie doprawione aromatycznymi przyprawami: chilli, kminkiem, ostrą i słodką papryką. Danie jest świetnym pomysłem na obiad lub kolację. Smacznego!

Burgery z salsą z awokado
Podstawowe informacje
35 min.
Całkowity czas przygotowania
20 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
435.2 kcal
Białko:
22.3 g
Tłuszcze:
16.2 g
Węglowodany:
52.9 g
Zobacz więcej szczegółów
Lubisz połączenie burgera i wołowiny? Sprawdź przepis na wołowe burgery z salsą z awokado, które są idealnie doprawione aromatycznymi przyprawami: chilli, kminkiem, ostrą i słodką papryką. Danie jest świetnym pomysłem na obiad lub kolację. Smacznego!
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. MIĘSO: Do miski przekładamy mięso, cebulę oraz czosnek
- 2. Papryczkę chilli kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestki i kroimy w drobną kosteczkę.
- 3. Dodajemy do mięsa razem z mieloną papryką (ostrą oraz słodką), kminkiem rzymskim, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy burgery
- 4. Grillujemy lub smażymy na patelni po około 5 minut z każdej strony
- 5. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu
- 6. Przekładamy do miski i dodajemy pokrojoną drobno kolendrę
- 7. SOS SALSA:
- 8. Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę
- 9. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i łyżeczką wyjmujemy środek
- 10. Dodajemy do pomidorów i polewamy sokiem z limonki lub cytryny
- 11. Drugą papryczkę chilli kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestki i kroimy w drobną kosteczkę
- 12. Dodajemy do awokado i pomidorów. Posypujemy solą i pieprzem.
- 13. Całość dokładnie mieszamy i gotowe! Smacznego!