Burgery z indyka z cukinią
Uwielbiasz połączenie burgera z warzywami? Sprawdź przepis na burgery z indyka z cukinią, które zastępują standardowe i monotonne burgery. To świetny pomysł na lekkie danie dnia lub posiłek potreningowy. Wypróbuj przepis i zasmakuj indyka w oryginalnej postaci.

Burgery z indyka z cukinią
Podstawowe informacje
40 min.
Całkowity czas przygotowania
30 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
437.2 kcal
Białko:
28.4 g
Tłuszcze:
19.9 g
Węglowodany:
33.3 g
Zobacz więcej szczegółów
Uwielbiasz połączenie burgera z warzywami? Sprawdź przepis na burgery z indyka z cukinią, które zastępują standardowe i monotonne burgery. To świetny pomysł na lekkie danie dnia lub posiłek potreningowy. Wypróbuj przepis i zasmakuj indyka w oryginalnej postaci.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Mięso indyka mielimy doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki
- 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek oraz przyprawy
- 3. Cukinię ścieramy na tarce i przekładamy na patelnię. Całość smażymy około 4 minut
- 4. Zawartość patelni przekładamy do miski i odstawiamy do przestudzenia
- 5. Dodajemy mięso, mieszamy i formujemy kotleciki
- 6. Kotleciki smażymy na patelni (najlepiej grillowej) na oliwie z oliwek, około 3 minuty na każdą stronę
- 7. Ryż gotujemy około 12 minut, przekładamy na talerz, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek, pokrojone pomidorki koktajlowe, fetę, sól i pieprz
- 8. Wszystko mieszamy
- 9. Podajemy z jogurtem naturalnym. Smacznego!