Zapisz

Budyń ryżowy

Uwielbiasz desery? To świetnie. Mam dla ciebie wspaniały przepis na delikatny kremowy budyń ryżowy, uwielbiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Podajemy go na ciepło lub zimno, z dodatkiem owoców i orzechów. Można pokusić się za każdym razem o inne dodatki.

Oceń przepis
4,73/5
(z 11 ocen)
682kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz

Budyń ryżowy

Na cały przepis przypada:

682

kcal

11

białka b

16

tłuszczy t

123

węglowodanów w

Uwielbiasz desery? To świetnie. Mam dla ciebie wspaniały przepis na delikatny kremowy budyń ryżowy, uwielbiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Podajemy go na ciepło lub zimno, z dodatkiem owoców i orzechów. Można pokusić się za każdym razem o inne dodatki.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
100 g ryżu basmati
250 ml mleka ryżowego
30 g ksylitolu
50 g borówek
20 g mieszanki orzechów
Sposób przygotowania
1. Ryż gotujemy, aż będzie lekko „ rozgotowany”.
2. Przekładamy do miseczki, dodajemy mleko, ksylitol i blendujemy na gładki mus.
3. Do budyniu dodajemy ulubione dodatki.
4. Opcjonalnie zamiast ryżu możemy użyć ugotowane płatki ryżowe, a zamiast ksylitolu możemy użyć miodu.
5. Nasze danie jest gotowe. Smacznego

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń przepis
4,73/5
(z 11 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę