Budyń ryżowy

Uwielbiasz desery? To świetnie. Mam dla ciebie wspaniały przepis na delikatny kremowy budyń ryżowy, uwielbiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Podajemy go na ciepło lub zimno, z dodatkiem owoców i orzechów. Można pokusić się za każdym razem o inne dodatki.

Oceń
4,37/5
(z 35 ocen)
budyń ryżowy

Budyń ryżowy

Dodaj do ulubionych
Podstawowe informacje
  poziom trudności
20 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:

321.6 kcal

Białko:

5.2 g

Tłuszcze:

7.7 g

Węglowodany:

56.4 g

Uwielbiasz desery? To świetnie. Mam dla ciebie wspaniały przepis na delikatny kremowy budyń ryżowy, uwielbiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Podajemy go na ciepło lub zimno, z dodatkiem owoców i orzechów. Można pokusić się za każdym razem o inne dodatki.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki
1 porcja ryżu basmati (100 g)
lub płatków ryżowych
1 szklanka napoju ryżowego (250 g)
lub napoju migdałowego
6 łyżeczek erytrolu (30 g)
1 garść borówek (50 g)
lub truskawek
0.7 garści mieszanki orzechów (20 g)
Sposób przygotowania
1. Ryż gotujemy, aż będzie lekko „ rozgotowany”.
2. Przekładamy do miseczki, dodajemy napój ryżowy, erytrol i blendujemy na gładki mus.
3. Do budyniu dodajemy ulubione dodatki.
4. Opcjonalnie zamiast ryżu możemy użyć ugotowane płatki ryżowe.
5. Nasze danie jest gotowe. Smacznego

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę