Zapisz

Budyń ryżowy

Uwielbiasz desery? To świetnie. Mam dla ciebie wspaniały przepis na delikatny kremowy budyń ryżowy, uwielbiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Podajemy go na ciepło lub zimno, z dodatkiem owoców i orzechów. Można pokusić się za każdym razem o inne dodatki.

Oceń
4,37/5
(z 19 ocen)
budyń ryżowy

Budyń ryżowy

Podstawowe informacje
  poziom trudności
20 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

321.6kcal

Białko:

5.2g

Tłuszcze:

7.7g

Węglowodany:

56.4g

Uwielbiasz desery? To świetnie. Mam dla ciebie wspaniały przepis na delikatny kremowy budyń ryżowy, uwielbiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Podajemy go na ciepło lub zimno, z dodatkiem owoców i orzechów. Można pokusić się za każdym razem o inne dodatki.

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
2
Składniki:
1 porcja ryżu basmati (100 g)
lub płatków ryżowych
1 szklanka napoju ryżowego (250 g)
lub napoju migdałowego
6 łyżeczek erytrolu (30 g)
1 garść borówek (50 g)
lub truskawek
0.7 garści mieszanki orzechów (20 g)
Sposób przygotowania
1. Ryż gotujemy, aż będzie lekko „ rozgotowany”.
2. Przekładamy do miseczki, dodajemy napój ryżowy, erytrol i blendujemy na gładki mus.
3. Do budyniu dodajemy ulubione dodatki.
4. Opcjonalnie zamiast ryżu możemy użyć ugotowane płatki ryżowe.
5. Nasze danie jest gotowe. Smacznego

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
4,37/5
(z 19 ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę