Budyń jaglany
Pyszna, bardziej pożywna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego budyniu. Budyń jaglany powstaje ze zmiksowanej ugotowanej kaszy jaglanej z dodatkiem mleka owsianego. Pyszny posiłek, który znakomicie zaspokoi chęć na coś słodkiego oraz delikatny głód.

Budyń jaglany
Podstawowe informacje
30 min.
Całkowity czas przygotowania
5 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
532.4 kcal
Białko:
15 g
Tłuszcze:
14.9 g
Węglowodany:
97.7 g
Zobacz więcej szczegółów
Pyszna, bardziej pożywna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego budyniu. Budyń jaglany powstaje ze zmiksowanej ugotowanej kaszy jaglanej z dodatkiem mleka owsianego. Pyszny posiłek, który znakomicie zaspokoi chęć na coś słodkiego oraz delikatny głód.
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Kaszę jaglaną dokładnie opłukujemy w ciepłej wodzie. Do rondelka wlewamy połowę napoju roślinnego i około 1/3 szklanki wody, następnie dodajemy kaszę
- 2. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 20-25 minut, aż kasza będzie miękka. Jeżeli kasza wcześniej wchłonie płyny, możemy dolać trochę napoju roślinnego lub wody
- 3. Gotową kaszę przekładamy do miseczki, dodajemy drugą połowę napoju roślinnego i erytrolu, następnie blendujemy na idealnie gładki mus. Można użyć także miksera
- 4. Do gotowego budyniu dodajemy ulubione dodatki. Opcjonalnie cynamon
- 5. Możemy cieszyć się smakiem pysznego domowego budyniu jaglanego. Smacznego!