Zapisz

Buddha bowl

Oceń
(brak ocen)
buddha bowl

Buddha bowl

Podstawowe informacje
  poziom trudności
35 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

415.5kcal

Białko:

20.5g

Tłuszcze:

21.6g

Węglowodany:

42.3g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki:
0.5 porcji ryżu (50 g)
lub dowolnej kaszy
2.5 sztuki tofu (300 g)
2 sztuki awokado (280 g)
1.5 sztuki batatów (300 g)
lub ziemniaków
1.7 porcji mieszanych sałat (100 g)
3 sztuki papryki czerwonej (400 g)
lub pomidorów
4.5 łyżki sosu sojowego (45 g)
1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
lub oleju rzepakowego
1 łyżeczka oleju sezamowego (5 g)
lub oleju z awokado
0.3 łyżki masła orzechowego z nerkowców (10 g)
lub masła orzechowego
0.1 opakowania mleczka kokosowego (10 g)
1 łyżeczka słodkiej papryki (5 g)
2 szczypty soli i pieprzu (2 g)
0.3 garści kiełków (10 g)
Sposób przygotowania
1. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni
2. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu
3. Tofu odsączamy, kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki z 2 łyżkami sosu sojowego i olejem sezamowym
4. Bataty kroimy w kostkę, polewamy oliwą i posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką, wykładamy na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 20 minut .
5. Paprykę kroimy w paski, obieramy awokado i kroimy w kostkę
6. Rozgrzewamy patelnie i układamy na niej kostki tofu, smażymy aż się zarumieni, odkładamy na bok
7. W miseczce mieszamy masło orzechowe, łyżkę sosu sojowego i łyżkę mleczka kokosowego
8. Na dno miski wsypujemy ryż i dookoła nasze składniki: awokado, paprykę, tofu, upieczone bataty, kiełki, sałatę i polewamy sosem

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
(brak ocen)

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę