Buddha bowl

Buddha bowl
Podstawowe informacje
35 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
415.5 kcal
Białko:
20.5 g
Tłuszcze:
21.6 g
Węglowodany:
42.3 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni
- 2. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu
- 3. Tofu odsączamy, kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki z 2 łyżkami sosu sojowego i olejem sezamowym
- 4. Bataty kroimy w kostkę, polewamy oliwą i posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką, wykładamy na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 20 minut .
- 5. Paprykę kroimy w paski, obieramy awokado i kroimy w kostkę
- 6. Rozgrzewamy patelnie i układamy na niej kostki tofu, smażymy aż się zarumieni, odkładamy na bok
- 7. W miseczce mieszamy masło orzechowe, łyżkę sosu sojowego i łyżkę mleczka kokosowego
- 8. Na dno miski wsypujemy ryż i dookoła nasze składniki: awokado, paprykę, tofu, upieczone bataty, kiełki, sałatę i polewamy sosem
To też może Ci zasmakować

Buddha bowl ze słodkimi ziemniakami i ciecierzycą
