Bezy z sosem orzechowym i kremem jogurtowo-bananowym

Bezy z sosem orzechowym i kremem jogurtowo-bananowym
Podstawowe informacje
75 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania
Na jedną porcję przypada:
Kalorie:
224.8 kcal
Białko:
9.6 g
Tłuszcze:
9.5 g
Węglowodany:
28 g
Zobacz więcej szczegółów
Zobacz jak to się robi:
Składniki
Sposób przygotowania
- 1. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodajemy powoli po łyżce pudru z erytrolu i mieszamy
- 2. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy łopatką
- 3. Miód i masło orzechowe mieszamy ze sobą
- 4. Sos dodajemy do naszej masy i delikatnie mieszamy
- 5. Formujemy bezy
- 6. Pieczemy bezy przez 60 minut w temperaturze 120 stopni
- 7. Po upieczeniu otwieramy piekarnik, żeby bezy wystygły
- 8. Jogurt i banany mieszamy ze sobą, nakładamy krem na wystygnięte bezy i dekorujemy owocami.