Zapisz

Bezy z sosem orzechowym i kremem jogurtowo-bananowym

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
bezy z sosem orzechowym i kremem jogurtowo-bananowym

Bezy z sosem orzechowym i kremem jogurtowo-bananowym

Podstawowe informacje
  poziom trudności
75 min.
Całkowity czas przygotowania
15 min.
Czas przygotowania

Na jedną porcję przypada:

Kalorie:

224.8kcal

Białko:

9.8g

Tłuszcze:

10.4g

Węglowodany:

28.4g

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
4
Składniki:
5 sztuk białka jaja (160 g)
15 łyżek pudru z erytrolu (125 g)
1 łyżka mąki ziemniaczanej (10 g)
1 szczypta soli (1 g)
1.7 łyżeczki miodu (20 g)
lub syropu klonowego
2 łyżki masła orzechowego (40 g)
1 opakowanie jogurtu greckiego (200 g)
lub jogurtu kokosowego
2 sztuki banana (250 g)
2 garści borówek (100 g)
lub malin
Sposób przygotowania
1. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodajemy powoli po łyżce pudru z erytrolu i mieszamy
2. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy łopatką
3. Miód i masło orzechowe mieszamy ze sobą
4. Formujemy bezy i oblewamy je sosem, mieszamy go z bezami
5. Pieczemy bezy przez 60 minut w temperaturze 120 stopni
6. Po upieczeniu otwieramy piekarnik, żeby bezy wystygły
7. Jogurt i banany mieszamy ze sobą, nakładamy krem na wystygnięte bezy i dekorujemy owocami.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
To też może Ci zasmakować
Drożdżówki
Ciasteczka z malinami

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę