Ten przepis jest zdrowy
Ale aby osiągnąć swój cel, Twoja porcja musi być dopasowana indywidualnie.
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Potrzebuję diety
Nie, dzięki
Zapisz

Bezy z sosem orzechowym i kremem jogurtowo-bananowym

Oceń
(brak ocen)
1142kcal
Zaznacz, aby odhaczyć składniki, które już masz
bezy z sosem orzechowym i kremem jogurtowo-bananowym

Bezy z sosem orzechowym i kremem jogurtowo-bananowym

Na cały przepis przypada:

1142

kcal

39

białka b

41

tłuszczy t

99

węglowodanów w

Zobacz jak to się robi:

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1
Składniki:
Bezy:
160 g białka jaja
125 g ksylitolu- pudri
10 g mąki ziemniaczanej
szczypta soli
Sos orzechowy:
20 g miodu
40 g masła orzechowego
Krem:
200 g jogurtu greckiego
250 g banana
Dodatkowo:
owoce np. borówki, maliny, truskawki, porzeczki
Sposób przygotowania
1. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodajemy powoli po łyżce ksylitolu i mieszamy
2. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy łopatką
3. Miód i masło orzechowe mieszamy ze sobą
4. Formujemy bezy i oblewamy je sosem, mieszamy go z bezami
5. Pieczemy bezy przez 60 minut w temperaturze 120 stopni
6. Po upieczeniu otwieramy piekarnik żeby bezy wystygły
7. Jogurt i banany mieszamy ze sobą, nakładamy krem na wystygnięte bezy i dekorujemy owocami.

Jak Ci się podobał przepis?

Oceń
(brak ocen)
To też może Ci zasmakować
Ratatouille z dorszem
Ryż z jabłkami

Chcesz wiedzieć czy możesz skorzystać z tego przepisu w swojej diecie?

Zapoznaj się z moją ofertą na profesjonalną dietę, która pomoże Ci osiągnąć wymarzony cel!

Zobacz ofertę